Стартирахме сезона с 15-тото издание на 253 BAITS BOILIE CHALLENGE CUP -Състезанието на топчетата ,което се проведе на Яз.Бистрица С.Безден от 12 до 15-ти януари 2023г.Първото състезание ,което се организира по това време на годината в Софийска област (поне до колкото ми е известно).
Участие взеха седем отбора,като секторите бяха разположени на брега срещу заведението.Още първият ден рибите ни дадоха да разберем ,че не са изпаднали в зимен сън,не са се заровили в тинята и че въпреки малката дълбочина на язовира и студената вода в крайна сметка ще се получи добра надпревара.Рибите взимаха стръвта със страхотни рънове,главно през тъмната част на денонощието и въпреки че не бяха особено борбени ,удоволствието да хващаме шарани през зимата беше голямо!
В крайна сметка отбора на 253baits успя да се класира на първо място с най -много килограми и брой уловени риби ,като това е 11-ти трофей за отбора от общо 15 проведени състезания в този формат през последните четири години!
Успешната стръв и захранка за пореден път бяха 253baits Pornstars freezer boilies,Banana freezer boilies,Pornstars pop up's и Nasty monster crab stick & bag mix.
Благодаря на отборите които се престрашиха да участват на това зимно състезание и на домакините от Яз.Бистрица(с.Безден)!